Tudtad-e?

Az otthon, ami betegít

2015. március 19. 08:00 - civilutopia

Ma Magyarországon 620 000 gyermek otthona nedves, penészes, egészségtelen.marc_19.jpg

 

Minden harmadik gyerek az egészségre ártalmas körülmények között él. Közülük 170 ezren olyan lakásban, ahol WC sincs, és ennél is többen vannak, akiknek még a hivatalos adatok szerint is sötét az otthona. A beázó tető alatt, nedves, penészes falak között élő gyerekek nagy eséllyel asztmásak lesznek, a szüleik által megvett drága páraelszívók is csak enyhíteni tudják a problémát, miközben növelik az amúgy is szegény családok számláit. Az UNICEF jelentése szerint az EU-s országok közül Magyarországon nőtt a leggyorsabban a gyermekszegénység az elmúlt években, a már addig is szegénységben élő gyerekek szegénysége pedig csak tovább romlott a válság hatására. A súlyos nélkülözés sokszor el is szakítja a gyerekeket a szüleiktől: az átmeneti gondozásba vett gyerekek harmadának a megoldatlan lakhatás miatt kell intézetben lennie.

14.jpg

Civil szervezetek a tudatos társadalomért!

 

Ebben a témában aktív civil szervezet:

Habitat for Humanity Magyarország

 

 

Add tovább!

Úgy érzed, hogy erről a közérdekű információkról minél több embernek tudnia kéne? Akkor add tovább a kiválasztott üzenetet, légy részese te is a „Tudtad-e?” kampánynak!

 

nagycivilfutas_logo_5k.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtade.blog.hu/api/trackback/id/tr907282301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behajtó70 2015.03.19. 14:12:29

Na igen, most robban a kisebbségi probléma....az "egyre gyorsabban" meg azt jelenti, hogy épp most nő fel az kisebbségi generáció, akinek már a szülei sem ismerték a munkát, még hírből sem, csak a gyerekcsinálás megy. Hadkötelezettség nincs, még a rendőrnek is nekimennek. Kezdődik az anarchia. Eközben a "fejlett" nyugat épp most tiltja ki a bevándorlókat, nem engedi Romániát, Bulgáriát a schengeni szerződéshez csatlakozni. Szép új Európa!

bölcsbagoly 2015.03.19. 14:16:53

Azért megkérdezném, hogy ezeknek a gyerekeknek a kedves amúgy is munkanélküli/kerülő időmilliomos családtagjai miért nem ragadnak időnként meszelőt, seprűt, vakolókanalat és teszik rendbe a lakásnak nevezett oduikat? Nem kerül egy vagyonba, csak kis törődésbe, munkába.

bölcsbagoly 2015.03.19. 14:20:55

A VH után a lakások 70-80 %-a villany, víz, fürdőszoba, belső WC nélküli konfoprt nélküli volt. S mégsem iskola és munkakerülők nőttek fel bennük. Akkor lehetett, most miért nem? A bérkaszárnyák eleve folyosó végi közös wc-kel lettek épitve, a kertes házakban is inkább pottyantós volt az udvaron. Csak éppen tisztán tartották.

eßemfaßom meg áll 2015.03.19. 15:59:02

"Magyarországon nőtt a leggyorsabban a gyermekszegénység az elmúlt években"

Ha Legszegényebb Eszmeralda nem várná 20 éves korára a harmadik Legszegényebb kisbabáját másképp nézne ki a statisztika.

Egyébként mi a megoldás?
süti beállítások módosítása