Tudtad-e?

A projekt

2015. február 27. 13:23 - Utópiacivil

Civil szervezetek a tudatos társadalomért

 

Az emberi jogi civil szervezetek összefogásával  létrejött kezdeményezés elsődleges célja az ismeretterjesztés és a figyelemfelhívás.

A kampány számos fontos társadalmi kérdést, jogi szabályozást és annak következményeit szeretné érthetőbbé és a mindennapi tudás részévé tenni. Olyan témákat közvetít közérthetően, melyekkel  az emberek akár nap mint nap találkozhatnak: menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, vagy a szexuális kisebbségek ügye. 

A civil kommunikációs projekt „Tudtad-e” kérdéseken keresztül ismereteket terjeszt az emberi jogi szervezetek munkájáról, és az általuk képviselt ügyekről.

  • Tudod, hány bevándorló él Magyarországon?
  • Tudod, mi a teendő, ha túlzó helyszíni bírságot kapsz?
  • Tudod, milyen kérdésekre tagadhatod meg a választ egy állásinterjún?

Március 2-től 20 munkanapon át 20 egyszerű és közérthető mondat és hozzájuk kapcsolódva egy-egy Merényi Dániel (grafitember) által készített illusztráció segíti a tisztánlátást. A rövid, tömör információk mellé minden esetben egy háttéranyag is társul, amely alaposabb tájékozódást tesz lehetővé, és bepillantást enged a témához kapcsolódó civil szervezetek munkájába.

A projekt Facebook oldalán további hírek olvashatóak majd a 2015. április 26-án megrendezésre kerülő Nagy Civil Futásról!

Akik pedig aktív részesei szeretnének lenni a „Tudtad-e” kampánynak, az „Add tovább!” menüpontra kattintva tudhatnak meg részleteket!

 

Ötlet és megvalósítás: Utópia Civil Egyesület

 

 egt_ncta.jpg

 A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtade.blog.hu/api/trackback/id/tr617117549
süti beállítások módosítása