Tudtad-e?

A kérdés, amivel egy férfi sosem szembesül

2015. március 06. 07:10 - civilutopia

Törvényt sért az, aki egy állásinterjún megkérdezi, hogy van-e gyermeked, illetve hogy mikor tervezel gyermeket vállalni.

 

 12_tudtade_ii_kicsi.jpg

A családi állapotod, személyes terveid nem tartoznak a főnöködre vagy egy HR-esre. Ezek az információk védett adatok. Nincsenek közvetlen összefüggésben a munkakörrel, ezért még rájuk kérdezni is tilos, hát még nyilatkozatra kötelezni a munkavállalót ezekkel kapcsolatban. Nem diszkriminálhatnak azért, mert nő vagy, hogy szülő vagy, vagy egyszer majd az szeretnél lenni. Ez az életed, az meg a munkád. Ne engedd, hogy összekeverjék a dolgokat. Ne engedd, hogy összekeverjenek.

Ha a munkahelyeden diszkriminálnak, fordulj segítségért az Egyenlő Bánásmód Hatóságához.

4.jpg

Néhány, ebben a témában aktív civil szervezet:

Jól-Lét Alapítvány

Női Érdek

 

 Add tovább!

 

 

e-mail_alairas.jpg

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtade.blog.hu/api/trackback/id/tr527194409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2015.03.06. 14:43:44

Ezek szerint legegyszerűbb nem felvenni a női jelentkezőt, mert jó eséllyel ha még nincs akkor majd lesz gyermeke ami miatt rengeteget lesz szabadságon, a munka helyett a gyerekkel fog foglalkozni fizikaikag meg fejben is.

Girhes Joe 2015.03.06. 14:43:59

Azért nem kapom meg az említett kérdést férfiként, mert ha én fél év betanulás után, a legnagyobb projekt kellős közepén, a határidők szorításában, derült égből villámcsapásként közlöm a főnökömmel, hogy hát akkor viszlát három év múlva, amikor is majd köteles lesz engem visszavenni ha esik ha fúj, és a visszatérésemet természetesen a nekem járó három hónap fizetett szabadsággal kívánom majd elkezdeni, hát khmm, azt hiszem, simán lapátra tesz. Mivel nőknél ezt nem teheti meg (hiszen egyenjogúság van :D ), érthető, hogy meg akar menekülni a helyzettől, hiányzik ez neki, mint púp a hátára.

Wrex 2015.03.06. 14:44:27

A kérdés amivel egy nő sosem szembesül:
- Hány centis a farkad?

Lehet hogy a Koncsita Vurszttól megkérdezik, de az határeset.

Terézágyú 2015.03.06. 14:44:38

"A családi állapotod ... nem tartoznak a főnöködre"

- Főnök, holnap kicsit késnék, mert ovodába viszem a gyereket, és a férjem nem ér rá...
- A családi állapota nem tartozik rám! Ne késsen.

smartdrive 2015.03.06. 14:44:42

hát jó. akkor úgy vesszük, hogy van, és még akarsz. majd értesítjük

eMJe 2015.03.06. 14:44:44

Tudtad-e, hogy ez így hülyeség? Akkor diszkriminál, ha azért nem veszel fel, mert ezekre nem úgy feleltél, ahogy a kérdező akarta. Megkérdezni meg lehet, válaszolni meg nem kell rá, ha félsz a következményeitől. Ahogy semmire sem vagy köteles válaszolni :D

protézisesh 2015.03.06. 14:44:55

Nincs ezzel semmi baj sem, de ne csodálkozz, hogy akkor inkább az ugyanannyi idős férfi jelöltet veszik fel a helyedre, mert ott kisebb a kockázat, hogy két év múlva elmegy szülni és akár 6-9 évig is távol lesz a munkájától...

(mielőtt hörögnél: 143 nő és 2 férfi munkatársam van)

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.03.06. 15:55:29

Én inkább felvennék egy kisgyermekes nőt, mint egy egyedülálló férfit.

A kisgyermekes nő - mégha esetleg többet is van távol, mert pl. betegek a gyerekei - stabilabb, biztosabb életre vágyik, arra igyekszik berendezkedni.
Az egyedülálló férfi simán ugrik egy új lehetőségre, akár nagyobb kockázatot is vállal egy kicsit több fizetésért.
Kisgyermekes nővel jobban lehet hosszú távra tervezni.

Tudományos libsizmus 2015.03.06. 15:55:31

Hölgy álláspályázótól szabad egyáltalán kérdezni valamit?

Barney Molnar 2015.03.06. 17:13:58

@Terézágyú: Az nem családi állapot, hogy óvodába viszi a gyerekét.

Tücsök32 2015.03.06. 20:42:56

Tudtam hogy nem lehetne, de megkérdezték tőlem, mire azt válaszoltam, nem, aztán egy év múlva elmentem szülni. Mert ez az életem és a családom élete. Van épeszű munkáltató, aki erre a kérdésre (amihez semmi köze), őszinte választ vár?

Girhes Joe 2015.03.06. 20:43:40

@protézisesh:

Ha meg esetleg mégis fölveszik, akkor jön a sírás-rívás, hogy jaaaj, bérszakadééék, hogyhogy kevesebbet keres "ugyanazért" a munkáért... Ha valaki nem tudná, a rövid és hosszú távú rendelkezésre állás, a munkakapacitás leköthetősége, előre tervezhetősége is a munkaerő minőségéhez tartozik, nemcsak a pillanatnyi erőfeszítés. Tehát ha megkérdezni nem lehet a mélyentisztelthölgyet az állapotáról/terveiről, akkor nem kérdezik meg, hanem kockázati tényezőnek árazzák be. A matek és a közgáz törvényei már csak ilyen ridegek.

@Barney Molnar:

Hogy óvodába viszi, az nem, de a tény, hogy van gyereke... Ha az interjún ennyire tabutéma, akkor a munkahelyi rendelkezésre állásnál se lenne ildomos a gyerekre hivatkozni.

@Tudományos libsizmus:

Gondolom azt, hogy mennyi fizetést óhajt kapni. (Amire persze aztán nem is mondhatsz nemet, mert akkor nőellenes gyökér vagy.)

Steerio 2015.03.07. 15:41:43

@eßemfaßom meg áll: Az ugye fel se merül, hogy a kihordáson, megszülésen és szoptatáson kívül apuka is meg tud csinálni mindent, viheti orvoshoz, akárhová, de ő mégsem fogja megkapni ugyanezt a kérdést soha.

Az az alapfelvetés, hogy csak a nő lehet szabadságon a gyereke miatt, az az "ő dolga". Nyilván mert hogy ő keres kevesebbet, ő végzi a kevésbé fontos munkát, csinálja ő ezt. És miért végzi ő a kevésbé fontos munkát? Hát mert "mindig szabadságon lesz a gyerek miatt, ha lesz neki", nehogymár felvegyük vagy előléptessük.

Gyönyörű önfarkába harapó nőgyűlölő logika.

LongCafé 2015.03.09. 08:19:38

Ez abszolút nem érdekelné a munkáltatót ha a magyar állam nem tenne extrém terheket a cégekre ezen a területen. Ha az államnak fontos a demográfia,vállalja a terheit. Fizess járulékot, szabadságot 3-6 évig, miközben nulla esélye van, hogy egyáltalán visszamegy a dolgozó hozzad. Sehol nincs ennyire lenyulva egy cég a gyerekvállalásnál.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.03.09. 11:14:06

@Steerio: Azért azt is említsük meg, hogy apuka nem mehet táppénzre a gyerekkel, csak anyuka.
Hülye törvény.

protézisesh 2015.03.09. 12:25:46

@Steerio: gondolom neked sincsen gyereked... Egy kisgyerek két éves koráig nagyon-nagyon kicsi. Olyan kicsi, hogy igaziból csak az anyja tudja megnyugtatni. Igen, apa is ki tudja cserélni a szaros pelust, de ÉRZELMILEG megnyugtatni csak az a hang tudja, amit 9 hónapig hallgatott belülről.

Ehhez add hozzá, hogy - jó esetben - egy éves koráig szopik, anyatejen él (ami minden tápszernél többet ér), így az anya távolléte nem megoldható.

Bölcsibe szoktatás = beteg-hetek
Influenza-járvány = beteg-hetek
stb, stb.

Nincs ebben nőgyűlölet, de:
- a fizetések a sok évszázados társadalmi berendezkedéshez igazodtak
- te kockára tennéd a saját céged üzleti sikerét, hogy HÁTHA ettől elkezd változni a társadalom és apák mennek gyesre? ÉN NEM.
- ha az első 1-2 évet úgyis anya tölti otthon, akkor ő már bukott. Apa ezalatt mászta a ranglétrát. A te logikád szerint ezután apának kellene átvennie otthon a stafétabotot, vagyis szerinted az ő karrierjét IS KI KELLENE NYÍRNI az esélyegyenlőség jegyében?!?!?!

Ennyire hülye "logikát" csak egy nő képes összerakni. Ti, feminácik tudomásul vehetnétek, hogy bizony a férfiak és a nők NEM EGYENLŐK. Persze, élveznétek a céges autót, meg a jó fizut, de bányász, meg esztergályos egyikőtök se akar lenni. Azt meg én nem akarom, hogy tűzoltók legyetek, mert a 100 kilómat inkább egy ugyanekkora faszi cipelje ki az égő házból, mint egy (akár drabális 70kilós) nő...

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.03.09. 15:39:56

@protézisesh: gondolom, neked sincs gyereked...

"Olyan kicsi, hogy igaziból csak az anyja tudja megnyugtatni. Igen, apa is ki tudja cserélni a szaros pelust, de ÉRZELMILEG megnyugtatni csak az a hang tudja, amit 9 hónapig hallgatott belülről. "

Ha apuka veszi a fáradságot, és kezdetektől fogva foglalkozik a gyerekkel, nem csak annyit, hogy néha kicseréli a szaros pelust, akkor a kezdetektől fogva meg fogja tudni nyugtatni ő is.
Egy két éves gyerek meg nem is olyan nagyon kicsi, mint gondolnád.
Ahol a két éves gyereket csak az anyja tudja megnyugtatni, ott vagy a gyerekkel van probléma, vagy senki más nem foglalkozott a gyerekkel, idegent is csak a TV-ben látott, vagy piszkosul félrenevelték.

"Bölcsibe szoktatás = beteg-hetek"

Vagy nem. Bölcsis gyerekeim semmivel nem voltak többet betegek, mint rokon gyereke, aki nem járt közösségbe.

"és apák mennek gyesre"

GYES-re nem "megy" senki. Az így is - úgy is jár, ha otthon vagy, ha dolgozol.

"- ha az első 1-2 évet úgyis anya tölti otthon, akkor ő már bukott. Apa ezalatt mászta a ranglétrát. A te logikád szerint ezután apának kellene átvennie otthon a stafétabotot, vagyis szerinted az ő karrierjét IS KI KELLENE NYÍRNI az esélyegyenlőség jegyében?!?!?!"

Felnőtt társadalomban sehol nincs otthon az anyuka éveket a gyerekkel, ez csak a fejlődő országokra jellemző. Mondjuk az is igaz, hogy tisztességes országokban több lehetősége van részmunkaidőben dolgozni, mint nálunk.
És van olyan ország is, ahol apukának is kötelező otthon lennie 3 hónapot a gyerekkel. És nem akkor, amikor anyuka van vele.

"a férfiak és a nők NEM EGYENLŐK"

Ez a probléma. Inkább azt kéne megérteni, hogy a férfi és a nő különbözőek. De ettől függetlenül egyenlők.

"Persze, élveznétek a céges autót, meg a jó fizut, de bányász, meg esztergályos egyikőtök se akar lenni."

Szerintem te sem. Büdös neked a kétkezi munka. Steward sem lennél, gondolom, és titkár sem, mert az meg "buziknak való", ugye?

protézisesh 2015.03.10. 10:34:12

@panaszmuki: van, kettő. 8 és 12 évesek. És részt vettem a nevelésükben ezért látom, hogy mennyire kicsik és kiszolgáltatottak két évesen. Teljes munkaidőben minimum 10 órát lennének távol az anyjuktól, ami szerintem baromi sok nekik.

135 nő dolgozik körülöttem. Most vagy mindegyik hazudik a bölcsődei/óvodai beszoktatásról, meg az ugyanitt bevágó influenza meg "hányós-fosós vírus" járványokról, vagy te nem látod a lényeget. Lehet, hogy a többi gyereknél nem betegebbek gyakrabban, de a munkaadót nem vígasztalja, hogy más gyereke is beteg. Bármilyen meglepő is számodra, a munkaadót az érdekli, hogy a munkavállalója dolgozik-e vagy sem.

Akkor Mo. fejlődő ország, ugyanis itt az a szokás, hogy valaki megtudja, hogy 4 órás terhes, amire azonnal felveteti magát táppénzre (mert ugye "veszélyeztetett", a háziorvos meg csont nélkül felveszi), majd a 7-8 táppénzes hónap után jön a gyes-gyed-tgyás, ami közben NEM dolgozik. Miután "visszajön", megkezdi a 3,5 év alatt felgyülemlett szabadságai kivételét, ez a 60-70 munkanap újabb 2-3 hónap távollétet jelent. Vagyis a magyar rögvalóságban EGY gyerekkel majdnem NÉGY évig jogszerűen távol tud maradni a munkahelyéről. Utána persze köteles vagy visszavenni, sőt el sem küldhető, hiába elavult a szaktudása (kétkezi munkánál: kijött a gyakorlatból, nem hozza a normát), hiába hiányzik rengeteget, stb.

És ha teherbe esik a második gyerekével, akkor újra indul a 4 éves ciklus... Csoda, ha egy munkaadó inkább keres egy férfit, ha olyan jellegű a betöltendő pozíció? (és akkor még nem is beszéltem a menstruációs hisztiről, az intrikákról, meg a többiről).

Én azért tanultam, hogy tiszta kézzel keressek sokat. Nem büdös a kétkezi munka, de esztergályosként nem tudnék annyit keresni, mint a mostani helyemen. Ettől függetlenül KIKAPCSOLÓDÁSKÉNT kezembe veszem az ásót, lapátot. És nem vagyok annyira szolgalelkű, hogy másoknak ugráljak, akár csak pincérként sem. Viszont mivel az én karrieremben nincsen 5-6-8 éves "lyuk" a gyerekszülés miatt, most pont ennyivel járok előbbre a ranglétrán, mint a velem egyidős és hasonlóan (a szó jó értelmében véve) törekvő nők.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.03.11. 07:48:09

@protézisesh:
"Teljes munkaidőben minimum 10 órát lennének távol az anyjuktól, ami szerintem baromi sok nekik."

Ott is kiveheti a részét apuka nevelésükből, hogy nem csak anyuka hozza-viszi őket. Így máris nem 10 órát vannak a gyerekek óvodában, és anyuka sem lesz olyan hulla estére.

"Lehet, hogy a többi gyereknél nem betegebbek gyakrabban, de a munkaadót nem vígasztalja, hogy más gyereke is beteg. Bármilyen meglepő is számodra, a munkaadót az érdekli, hogy a munkavállalója dolgozik-e vagy sem."

Akkor más példát mondok: az én gyerekeim nem hiányoznak többet betegség miatt, mint az egyedülálló, gyerektelen munkatársaim.

"hogy valaki megtudja, hogy 4 órás terhes, amire azonnal felveteti magát táppénzre (mert ugye "veszélyeztetett", a háziorvos meg csont nélkül felveszi)"

Európa legkorruptabb országában ne csodálkozzunk, hogy ilyenek történnek. Ebben a példában az orvosok tökét kéne rendesen megszorongatni. Ha a rokkantsági visszaéléseket vissza tudták szorítani, ez is menne.

"majd a 7-8 táppénzes hónap után jön a gyes-gyed-tgyás, ami közben NEM dolgozik. Miután "visszajön", megkezdi a 3,5 év alatt felgyülemlett szabadságai kivételét, ez a 60-70 munkanap újabb 2-3 hónap távollétet jelent. Vagyis a magyar rögvalóságban EGY gyerekkel majdnem NÉGY évig jogszerűen távol tud maradni a munkahelyéről."

Azon kívül, hogy szerintem is irreális, hogy eddig ideig otthon lehet maradni, azért érdemes a kiváltó okokat is megnézni. A jelenlegi MT csak 4 órás részmunkaidőt említ a kisgyerekes anyukáknak. A 4 órás munkaidő sem az anyukának, sem a munkáltatónak nem jó. A gyerekért pont az ebéd utáni alvás alatt tudna anyuka elmenni, pl.
6 órás munkaidőbe meg a legtöbb munkáltató nem megy bele, mert csak azt hajlandó adni a munkavállalónak, amire a törvény kötelezi. Már ha azt is megadja egyáltalán...
Nálunk amúgy 135-nél sokkal több nő dolgozik, és nem jellemző a 4 éves otthon maradás, a legtöbben (90+ %) a szülés előtti táppénzel is max. 2 évet van otthon.
Igen, 2 év kiesés is lehet nagyon sok idő, de vegyük figyelembe azt is, hogy ha valakit felvesznek, akkor annak is be kell tanulnia. A jó munkaerő meg 2 év után pikk-pakk visszaszokik, sokkal hamarabb, mint egy betanulás ideje.

"és akkor még nem is beszéltem a menstruációs hisztiről"

Ilyen NINCS, csak arra fogják, hogy hisztis napuk van.

"az intrikákról, meg a többiről"

Ebben is sajnos a férfiak sem különbek.

"Viszont mivel az én karrieremben nincsen 5-6-8 éves "lyuk" a gyerekszülés miatt, most pont ennyivel járok előbbre a ranglétrán, mint a velem egyidős és hasonlóan (a szó jó értelmében véve) törekvő nők. "

Nálunk meg vannak felsővezető beosztású 1-2 gyerekes nők, akik nem idősebbek, mint a hasonló pozícióban levő férfi kollégáik.

protézisesh 2015.03.11. 10:03:00

amiről te beszélsz, (az apa is vegye ki a részét) annak sajnos nem lenne annyi hozadéka az anya karrierjét nézve, mint amennyit bukna a férfi azzal, hogy "bocsmennemkellagyerekért"

Az egyedülálló gyerektelen munkatársak folytonos hiányzásait a legtöbb munkáltató felmondással honorálja. Kivéve az államigazgatás és kapcsolt területeit. Ez sokmindent megmagyaráz a világnézeteddel kapcsolatban.

A rokkantsági visszaéléseket nem megoldották, hanem tökéletesen tönkrevágták a rendszert, 55-58 éves kőműveseket állítottak vissza "munkaképes" besorolásúra. Látszik, hogy távol állsz a munkaerő-piac valóságától.

Nincs menstruációs hiszti? Hát persze. 3milliárd férfi pedig téved, ugye? Na hagyjál már...

"Nálunk meg vannak felsővezető beosztású 1-2 gyerekes nők, akik nem idősebbek, mint a hasonló pozícióban levő férfi kollégáik." --> Öngól. Te magad mondtad ki, hogy ezek szerint mégiscsak megoldható, hogy egy nő is "odaérjen" valahova x éves korára. Ezek szerint a feminista picsogás (az üvegplafonról meg hasonlókról) mégis csak hülyeség, mert az EGYÉN képességein múlik, hova jut el. Magad ismerted el, hogy ennek semmi köze a hátrányos megkülönböztetéshez, meg a nők elnyomásához.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.03.11. 10:20:32

@protézisesh:
"amiről te beszélsz, (az apa is vegye ki a részét) annak sajnos nem lenne annyi hozadéka az anya karrierjét nézve, mint amennyit bukna a férfi azzal, hogy "bocsmennemkellagyerekért""

Ezt kifejtenéd, hogy itt pontosan mire is gondolsz?

"Az egyedülálló gyerektelen munkatársak folytonos hiányzásait a legtöbb munkáltató felmondással honorálja. Kivéve az államigazgatás és kapcsolt területeit."

A dolgozókat igazolt távollétek (gy.k.: táppénz) miatt egyik munkáltató sem rúgja ki, aki csak kicsit is ad az MT-re.

"A rokkantsági visszaéléseket nem megoldották, hanem tökéletesen tönkrevágták a rendszert, 55-58 éves kőműveseket állítottak vissza "munkaképes" besorolásúra. Látszik, hogy távol állsz a munkaerő-piac valóságától."

Egyrészt valóban voltak, akik szívtak az új rendszerrel, másrészt elég sok csaló bukott, harmadrészt, miért ne lehetne munkaképest egy 55-58 éves kőműves?

"Nincs menstruációs hiszti? Hát persze. 3milliárd férfi pedig téved, ugye? Na hagyjál már..."

Elég fura elképzeléseid vannak mind a nőkről mind a férfiakról. Egy hisztis p.csa mindig hisztis. Egy normális nőröl meg nem mondod, mikor menstruál. A férfiak jelentős része meg csak annyira ismeri a nőket, hogy tudja, hogy melyik felén eszik, meg melyik a más célokra használható vége.

"Öngól. Te magad mondtad ki, hogy ezek szerint mégiscsak megoldható, hogy egy nő is "odaérjen" valahova x éves korára."

Ez nem öngól. Én ezt állítom.

"Ezek szerint a feminista picsogás (az üvegplafonról meg hasonlókról) mégis csak hülyeség"

Igen. A feminista picsogás hülyeség. Ugyanúgy, ahogy a hímsovinizmus is.

"Magad ismerted el, hogy ennek semmi köze a hátrányos megkülönböztetéshez, meg a nők elnyomásához."

Ilyet viszont nem állítottam sehol, sőt, ennek a témának a közelében sem voltam, valakivel keverhetsz.

protézisesh 2015.03.12. 12:07:36

@panaszmuki: a jelenlegi társadalmi munkamegosztás úgy áll össze, hogy a férfi 100% helytáll a munkában, a nő meg 100%ban kiszolgálja a gyerek igényeit. (kérlek ne akadj el 2-3%on...). Ha a férfi hirtelen felvállalja, hogy ő most 50%-ot átvesz a gyerekből, attól a nő még nem lesz 100%os, tehát lesz két fél embered, akik mindketten lemaradnak a gyerekproblémától mentesekhez képest, hiszen apából is egy "munkaalól kibújós, gyerekkel mentegetőzős" munkaerő válik.

"egyik munkáltató sem rúgja ki" --> de elő sem lépteti, illetve "beárazza" azt, hogy a folyton gyerekkel takarózó munkaerő rendelkezésre állása lényegesen kisebb, mint a másiké. És ennek előbb-utóbb az a vége, hogy lecserélik az évente 100 napot "igazoltan" hiányzó versenyzőt.

Nem tudom, hány éves vagy most, de próbálj meg egy 10 m magasan lebegő pallón 40 centis falazóblokkokat emelgetni napi 8-10 órában... Vagy kertet ásni egész nap. És ezek neked (meg nekem) csak "egynapos hobbik", másoknak napi rutin. minusz 15-től plusz 35 fokig. Az 57-59 éves nagybátyáim térd- és csípőprotézissel élnek, csak mert mg. munkát végeztek 40 éven keresztül (+a gyerekkorukban persze). Sokkal kevesebb csaló bukott most ki, mint ahány valóban rászorulót kivégeztek a nagy tisztogatásban.

Azért öngól, mert eddig üvegplafonokról volt szó, meg a nők elnyomásáról. Ha ezek után kijelented, hogy márpedig a nők is tudnak sikeresek lenni, akkor az lenullázza az összes eddigi "érved", amivel a nők elnyomottságát próbáltad illusztrálni. Te és/vagy a többi férfigyűlölő versenyző.

Gem 2015.03.19. 09:49:20

@protézisesh: Mondd, hol élsz? Nem gyűlik fel ennyi szabadság, ennek a szabályozását már évekkel ezelőtt megváltoztatták. Két év tgyás-gyed időszakára kaptam ~25 nap szabadságot, azért az nem olyan sok, és ennek kapásból a fele kell is ahhoz, hogy például a bölcsődébe beszoktassam a gyereket (mert amíg nem vagyok állásban, addig nem veszik fel az intézménybe ugye). Továbbá a betegségeket is letudtam ebből, így nem is voltam a gyerekkel betegszabadságon.

Ja és veszélyeztett terhesként is végigdolgoztam az időszakot, sőt, még a kórházból is dolgoztam a pár napos gyerek mellől (tény, hogy nem szalag mellett dolgozom), mert nem volt helyettesem, szóval a merítésed nem az igazi. És amikor visszajöttem dolgozni, a(z új) főnököm kapásból levitte a fizetésem a kétharmadára, és tudom, hogy ugrálhattam volna ellene, de speciel a gyerekeim el kell tartsam valamiből, így nem utasíthattam vissza, mert akkor meg egyáltalán nem lett volna állásom. El bírod képzelni, hogy egy férfinak azt mondja a főnöke, hogy bocsi, holnaptól leszállítom a fizetésed 30%-kal, ugye nem baj? A pasik többségét nem érdekli, miből eteti a gyerekeiket az anyjuk, inkább elment volna pár hónap munkanélkülire, aztán vagy talált volna jobb állást, vagy beleragadt volna ebbe a helyzetbe.
süti beállítások módosítása