Tudtad-e?

Van egy hajléktalan, aki biztonsági őr

2015. március 04. 08:30 - civilutopia

A hajléktalan emberek több mint ötödének van munkája.

 11_tudtade_kicsi.jpg

 Van egy biztonsági őr, aki hajléktalan. Ez ugye még simán elképzelhető. Van egy hajléktalan, aki biztonsági őr. Ez már nehezebben megy?

Bár ezer és egy dolog akadályozza a fedél nélkül élőket a munkavállalásban, nagyon jelentős részük a közhiedelemmel ellentétben igenis dolgozik. Rendszeres, bejelentett munkája is sokaknak van, de a többségnek csak alkalmi munkák jutnak. A biztonsági őrtől a piaci kisegítőig sokféle feladatot látnak el, másoknak marad az egyik legnehezebb munka, a gyűjtögetés. A testi-lelki betegségek, a biztonságos háttér hiánya, a lakcímnélküliség, a tisztálkodás nehézségei alig leküzdhető akadályokat jelentenek. Ezek ellenében csak a mostaninál jóval több speciális foglalkoztatási program tudna segíteni. De még ilyen körülmények között is vannak olyan hajléktalanok, akik nem csak magukon próbálnak segíteni, hanem önkéntes munkával más rászorulókon is.

 3.jpg

Néhány, ebben a témában aktív civil szervezet:

Menhely Alapítvány

A Város Mindenkié Csoport

Budapest Bike Maffia

Van Esély Alapítvány

 

Add tovább!

Úgy érzed, hogy erről a közérdekű információkról minél több embernek tudnia kéne? Akkor add tovább a kiválasztott üzenetet, légy részese te is a „Tudtad-e?” kampánynak!

e-mail_alairas.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtade.blog.hu/api/trackback/id/tr547194401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása