Tudtad-e?

A városközponti hajléktalanság csak a jéghegy csúcsa

2015. március 17. 08:20 - civilutopia

Országos szinten az elmúlt öt évben legalább 100 000 embert érintett a hajléktalanság. 

 10_tudtade_kicsi.jpg

 

 

Az aluljárók „megtisztítása”, a turistaútvonalak hajléktalanmentesítése csak a lelkiismeretedet próbálja elaltatni, de attól még nem lesz melegebb, hogy nem nézel oda. A jól látható, városközponti hajléktalanság csak a jéghegy csúcsa, többen vannak a túlzsúfolt szállókon, és sokan kénytelenek bujkálni azért, mert nincs hol aludniuk. Legalább 600 ezer ember van Magyarországon, akit közvetlen családtagként is megérintett a hajléktalanság. Ez nem homogén massza, sokféle ember, sors és problémahalom kevereg az utcán, mások a hajléktalanlét peremén egyensúlyoznak. Szívességi lakáshasználóként, a biztos jövő reménye nélkül könnyen az utcára lehet kerülni, mások segítséggel élhető körülmények közé juthatnak. Tudsz segíteni?

 12.jpg

Civil szervezetek a tudatos társadalomért!

Néhány, ebben a témában aktív civil szervezet:

Béreljünk lakásokat rászorulóknak

Menhely Alapítvány

A Város Mindenkié Csoport

Budapest Bike Maffia

Van Esély Alapítvány

 

Add tovább!

Úgy érzed, hogy erről a közérdekű információkról minél több embernek tudnia kéne? Akkor add tovább a kiválasztott üzenetet, légy részese te is a „Tudtad-e?” kampánynak!

 

 nagycivilfutas_logo_5k.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtade.blog.hu/api/trackback/id/tr767274741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása