Tudtad-e?

Nem mindenki hetero!

2015. március 16. 08:20 - civilutopia

Százból akár nyolc ismerősöd meleg, leszbikus vagy biszexuális, de sokuk rejtőzködni kényszerül.

09_tudtade_iii_kicsi.jpg

 

Általában az emberek azt feltételezik, mindenki heteroszexuális. Ám a leszbikus, meleg és biszexuális (LMB) személyek arányát a társadalomban a kutatók 4-10 %-ra becsülik. Így az LMB embereknek folyamatosan dönteniük kell arról, hogy mely szituációkban és kiknek a téves feltételezéseit akarják kijavítani valós szexuális orientációjuk közlésével. Minden új közösségben és szituációban újra el kell dönteniük, hogy előbújnak-e. Az előbújás tehát nem egy egyszeri esemény, hanem egy soha véget nem érő folyamat. Az előbújás lehet egy felszabadító élmény, de sokan tartanak társas környezetük negatív reakcióitól, félnek az elutasítástól, családi és baráti kapcsolataik felbomlásától, munkahelyük elvesztésétől, ezért rejtőzködnek. Pedig leszbikus, meleg és biszexuális embernek lenni nem betegség, nem bűn és nem is szégyellnivaló dolog, hanem egy természetes emberi sajátosság. A szexuális orientációról őszintén beszélni egy nyitott és elfogadó társadalomban nem jelent anyagi, fizikai vagy érzelmi kockázatvállalást. Egy ilyen légkör megteremtése mindannyiunk közös felelőssége.

A melegséggel kapcsolatos kérdésekben a Háttér Társaság Információs és Lelki-segély Szolgálata hívható.

11.jpg

Civil szervezetek a tudatos társadalomért!

Néhány, ebben a témában aktív civil szervezet:

Amnesty International Magyarország

Budapest Pride

Colorful Circles' World

Háttér Társaság a Melegekért

Labrisz Egyesület

MiMás - Miskolci Mások Közössége

Pemel - Pécsi LMBTQ Közösség

Szimpozion Egyesület

TASZ - Kampány a diszkrimináció mentes házasságért

 

Add tovább!

 Gyere és töltsd velünk a vasárnapod Április 26-án, a Nagy Civil Futáson!

e-mail_alairas.jpg

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtade.blog.hu/api/trackback/id/tr847254407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2015.03.16. 10:50:23

Minden homoszexuális látens heteroszexuális.

Sir Galahad 2015.03.16. 11:33:49

Szerintem meg magánügy, hogy az embernek milyen a szexuális ízlése. Minek erről külön beszélni?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.03.16. 11:36:49

A "második" szomszédaim egy meleg pár. Tisztességes, becsületes, jóravaló emberek. Nem járnak "magamutogatni" és "polgárpukkasztani" az idióta pride-okra és élik a saját életüket ahogy nekik jó. Az egyik idősebb munkatársam szintén meleg-nem titok, nem titkolja ő sem, de soha nem is reklámozza, nem "rázza magát latexben", nem csinál ugy mintha ez valami különlegesség lenne vagy hasonló. Ő ilyen és kész--dolgozik, él, ahogy neki tetszik! (elismert hajóács az ember amúgy)
Most hirtelen ennyi, de ismerek többet is a városban (leszbi párt is a hivatalból,..)--a közös bennük az, hogy tök normális életet élnek, nem követelnek extra jogokat hiszen minden joguk megvan amúgy is ami pl. nekem.
Nyílván megvan a saját közösségük ahova eljárogatnak, de ez rohadtul a magánügyük és senki nem fogja őket azért bántani, mert melegek--én lennék az első "homofób" létemre, aki átmennék a szomszédhoz segíteni ha atrocitás érné!
Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha a sok idióta "melegaktivista" nem fordítja egymás ellen az embereket, akkor nincs miről beszélni.

turista a saját országában 2015.03.16. 11:43:41

@Sir Galahad: Mindaddig, amíg hátrányos megkülönböztetés éri őket, folyton folyvást beszélni kell róla.

belzeboob 2015.03.16. 11:51:42

@HK417: "hiszen minden joguk megvan amúgy is ami pl. nekem."
kiveve mondjuk a hazassagot, az oroklest es a gyermekvallalast.

Sir Galahad 2015.03.16. 11:52:04

@turista a saját országában: Ajánlom figyelmedbe a hozzászólásod fölött lévőt, tökéletesen igaza van. Azt már mellesleg jegyzem meg, hogy vannak az életnek olyan területei is, ahol a heterókat éri megkülönböztetés, mégsem hisztizünk miatta. Fölösleges - nem érnénk el vele semmit, ahogy a homoszexuálisok sem a maguk hisztijável.

Sir Galahad 2015.03.16. 11:54:43

@belzeboob: Köthetnek házasságot, csak nem azonos neművel, mert az fogalmilag kizárt, de létesíthetnek regisztrált élettársi kapcsolatot. Az öröklést is megoldhatják végrendelettel, ahogyan egyébként a legtöbb heteroszexuális is végrendelkezik. Gyermekvállalás? No azt ne, mert ott egy gyermek sorsáról is szó van.

belzeboob 2015.03.16. 11:56:16

@Sir Galahad: Tehat nem ugyanazok a jogaik mint neked...

szamaritánus 2015.03.16. 12:03:09

@belzeboob: de mi nem is a szőrös heréket szeretjük nyalogatni.

belzeboob 2015.03.16. 12:07:39

@szamaritánus: en sem. ennek mi koze az egeszhez? ha elfogyott az eszerv mar csak a parasztkodas marad, mi?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.03.16. 12:14:10

@belzeboob: Házasodhatnak, az biztos! A többinek utána kéne járnom, de lusta vagyok és nem is érdekel. Mondjuk az általam ismertek egyike sem nevel gyereket.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.16. 12:17:00

@HK417: A nők nem részei a nemzetnek és soha nem is voltak azok klou.tt/vwseo4m1doq4

turista a saját országában 2015.03.16. 12:36:45

@Sir Galahad: "hogy vannak az életnek olyan területei is, ahol a heterókat éri megkülönböztetés,..."

Kontra homoszexuálisok?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 12:37:08

"Általában az emberek azt feltételezik, mindenki heteroszexuális."

Egy frászt.

"Ám a leszbikus, meleg és biszexuális személyek arányát a társadalomban a kutatók 4-10 %-ra becsülik."

Sokkal közelebb a 4%-hoz. Nem egységesek a felmérések kritériumai, van olyan is, ami már akkor is biszexnek tekint egy embert, ha valamikor az élete során érte ilyen hatás, akár akaratán kívül, passzív részvevőként is. Így persze kijön a 10% is.

A "melegaktivisták" természetesen a minél magasabb számarányban érdekeltek, mert annál nagyobb tömeg fogadatlan prókátoraiként léphetnek fel.

@Sir Galahad:

"Szerintem meg magánügy, hogy az embernek milyen a szexuális ízlése. Minek erről külön beszélni?"

Hát nem is a heterók feszegetik állandóan ezt a témát...

@HK417:

"Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha a sok idióta "melegaktivista" nem fordítja egymás ellen az embereket, akkor nincs miről beszélni."

Nagyon igazad van!

turista a saját országában 2015.03.16. 12:39:38

@Sir Galahad: "Köthetnek házasságot, csak nem azonos neművel, mert az fogalmilag kizárt, ..."

Dehogy kizárt. Csak a te, meg a fajtád begyepesedett fejében. Fogalmilag az kizárt, ami a törvény betűi nem enged, de a törvényen lehet változtatni. Mint már rengeteg helyen a világon.

Tudományos libsizmus 2015.03.16. 12:51:27

Már úgy hiányzott egy kis homárpropaganda.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 12:58:20

@Tudományos libsizmus:

Ne panaszkodj, minden hétre jut legalább fél tucat.

Még szerencse, hogy ezekből semmi nem marad meg az utókornak, mert a jövő történészei azt hihetnék, a lakosságban ők vannak többségben. Holott csak egy 3-4%-os kisebbség talán 1%-át (a teljes lakosság 0.04%-át) kitevő, ám annál hangosabb és erőszakosabb csoportról van szó.

Sir Galahad 2015.03.16. 13:33:47

@turista a saját országában: Ebben igazad van, elvben lehetséges. Tegyétek fel népszavazásra és hajrá. Én azért nem fogadnák nagy tétben az igen győzelmére...

Sir Galahad 2015.03.16. 13:35:53

@turista a saját országában: Amikor én egyetemre jártam, a koleszban nem költözhettem össze a barátnőmmel, mert bár voltak kétszemélyes szobák, ellenkező neműeknek nem adták oda, csak ha házasok. A többit a fantáziádra bízom.

Sir Galahad 2015.03.16. 13:36:43

@belzeboob: De, csak más módon tudják gyakorolni. Kivéve az örökbefogadást, de az így rendben is van.

Nzoltan 2015.03.16. 15:27:08

@belzeboob: Már miért ne lehetne őrőkölni? Csak végrendelkezni kell.

erol 2015.03.16. 15:31:00

A vakok meg nem indulhatnak céllövő versenyen, mocskos egy világ ez!

bbrrr 2015.03.16. 15:38:29

mindig ezzel a házasság témával jön mindenki.. Mi előnyt ad a házasság a bejegyzett élettársi kapcsolathoz képest?
1. apaságot vélelmez, magyarul, ha a nőnek gyereke születik, akkor alapból elfogadják, hogy a férjtől. Ez a problémakör a homoszexuális párkapcsolatokban NEM létezik. nem lehet(ne) apaságot vélelmezni a házasságban levő meleg pár esetén, mert nyilván nem lehet egy meleg nő apa.
2. öröklésben ugyanazt adja a kettő, feleség ugyanott szerepel az öröklési sorban, ahol a bejegyzett élettárs.

Ugyanúgy lehet közös bankszámlájuk, közös tulajdonuk, és írhatnak végrendeletet.

Gyerek örökbefogadás esetén a hetero szülők sem kapnak automatikusan gyereket, brutál kritérimrendszer van, egy magyar viszonyok között átlagosan rendezett család általában nem felel meg. Többnyire cél lenne, hogy a kapcsolat olyan stabil legyen, hogy a válás ne legyen opció a köv 20 évben. Meleg kapcsolatoknál ennek a felmérése még nehezebb.

A közös gyerek vállalása jogilag nem tilos, így ezt ne tekintsük diszkriminációnak, az alap mód adott nekik, senki nem tehet róla, hogy biológiailag alkalmatlanok. Az egyéb módok esetében pedig arról van szó, hogy ha az állam választhat, hogy egy hetero pár gyerekvállalásába tesz pénzt (lombik bébi program), vagy egy meleg párnak segít ugyanígy, akkor nyilván a hetero-t fogja választani, ugyanis ott arról van szó, hogy egy betegségnek tekinthető állapot miatt nem jön össze a gyerek, míg a meleg pár esetén NEM erről van szó.
Férfi pár esetén nem is nagyon tudom értelmezni a kérdéskört, hogy a gyerekvállalás milyen nehézségekbe ütközik. (Válás esetén nem véletlenül kerül a gyerek 95%-ban az anyához. Bár tény, hogy az apa hiánya nagyon nagy űrt hagy maga után, és a gyerek fejlődésében nagyon fontos az apa jelenléte, de még mindig kisebb gond, mint az anya hiánya.) Társadalmi szinten ilyen kísérletekhez ("persze, adjuk ezt a gyereket oda ennek a két férfinak, és majd meglátjuk 20 év múlva, hogy normális ember lett-e belőle") asszisztálni pedig felelőtlenség.

inebhedj - szerintem 2015.03.16. 15:48:00

@belzeboob:

Na most örökölhetnek, az tuti.

Gyereket is vállalhatnak, ez is tuti.

Örökbe is fogadhatnak ez is tuti.

Az tény, hogy a hímnemű homoszexuálisok nem szülhetnek, de itt nem szenvednek hátrányt, mivel a hímnemű heteroszexuálisok sem szülhetnek (tudom, a joguk sincs meg hozzá, de egyiküknek sem). Ugyanakkor a nőnemű homoszexuálisok, és a nőnemű heteroszexuálisok egyaránt szülhetnek megkötések nélkül.

Valóban nem házasodhat össze sem két homoszexuális nő, sem két homoszexuális férfi. Nem házasodhat azonban össze két heteroszexuális nő és két heteroszexuális férfi sem. Összeházasodhat viszont egy heteroszexuális nő és egy heteroszexuális férfi, illetve ugyanígy összeházasodhat egy homoszexuális nő és egy homoszexuális férfi.

Átvizsgálva a dolgot, nincsenek jogilag megkülönböztetve a heteroszexuálisok és a homoszexuálisok.

PannonBoy 2015.03.16. 15:52:01

Van összefüggés egy ország gazdagsága, a politikai vezetés és a tolerancia között. Azok az országok, ahol nincs meghatározva az emberek életvitele, nem szólnak bele a magánéletbe, az átlag életszínvonal jó, ott az emberek toleránsabbak is.
Azonban azokban az országokban, ahol erős, központi vezetés van, mely a polgárok lépésére kiterjed, emellett nagy a szegénység és nélkülözés, a társadalom nem toleráns.

Jól megmutatja a helyzetet, hogy megy a fröcsögés, hogy erről a témáról miért kell beszélni. Mert kell.
Mint pl. arról is, hogy sokan külföldre költöznek. Sajnos vannak "tiltott" szavak. Az emberek inkább folytatják a strucc-politikát, így amit nem látnak az nincs. De bizony ott van!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 16:03:31

@inebhedj - szerintem:

Abszolút igazad van.

@bbrrr:

"senki nem tehet róla, hogy biológiailag alkalmatlanok"

Már hogyne tehetne: a társadalom homofóbiája a hibás. Na meg a kiselefánt.

"Mi előnyt ad a házasság a bejegyzett élettársi kapcsolathoz képest? "

Komoly előnyt: A házasságban Koecsoeg Kázmér felveheti a Fartúró Ferencné nevet.

Mérnork 2015.03.16. 16:05:00

Szegény pedok, állatfetisiszták, kakiszex imádók se kiálthatják szabadon a világba szexuális orientációjukat, nem bújhatnak elő, mert sokan tartanak társas környezetük negatív reakcióitól, félnek az elutasítástól, családi és baráti kapcsolataik felbomlásától, munkahelyük elvesztésétől, ezért rejtőzködnek. ;-)))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 16:06:58

@Mérnork:

Sőt szegény pedókat még a diszkrimináló törvény is kegyetlenül üldözi.

Tamas Szeip 2015.03.16. 16:08:55

LEVITÁK KÖNYVE
18.22
"Férfival ne hálj asszonnyal való hálás módjával, undokság az."
18.23
Semmiféle állattal se közösülj és ne tedd magad tisztátalanná vele, asszony pedig ne feküdjék állat alá, hogy közösüljön vele: iszonyú bűn az !"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 16:20:16

@Tamas Szeip:

Nekem személy szerint nincs bajom azzal, ha a homók egymással hálnak. Undorítónak tartom, de nem tehetnek arról, hogy ezzel a szexuális preferenciával születtek. Még ilyen szomszédokat is el tudnék fogadni, ha diszkréten csinálnák (tudom, a homoklobbi ebbe bele fog kötni, mert hogy miért is diszkréten).

Engem csak a kis hányadukat kitevő "aktivisták" erőszakos nyomulása-követelődzése és a társadalmi normák rombolásának szándéka (házasság, örökbefogadás követelése) zavar.

Terézágyú 2015.03.16. 16:55:09

Hány és hány ember néz homoszexuális pornót!!!!!!!!

Mármint ahol két lány van együtt.... mer az szabad, és milyen jó :)

Ja, hogy két férfi együtt??? fuuuuuuuuuuuuuuujjj....

bbrrr 2015.03.16. 17:35:30

egyébként nem értem, hogy ha van egy szabályrendszer, ami egyformán vonatkozik mindenkire, akkor az hol diszkrimináció? Vagy az a diszkrimináció, hogy nem változtatják meg a szabályokat úgy, hogy egy szűk társadalmi rétegnek kedvezzen?
Mert ebben az esetben az is diszkrimináció, hogy, bár nem felelek meg a feltételeknek, de én nem használhatom a Dr címet. Tessék megváltoztatni úgy a szabályokat, hogy én is használhassam. :P

A házasság nem a szerelemről szól társadalmi szempontból, hanem a gyerekvállalásról és úgy általában a társadalomra tartozó ügyekről: vagyonközösség, öröklés, rokonsági viszonyok (ez ugye a vérfertőzés tényállása miatt fontos!) és társai, vagyis lényegében az, hogy adott gyereknek ki az apja és ki az anyja. Ez pedig a homoszexuális kapcsolatban NEM azon múlik, hogy kik a "házasulandó" felek, mert nekik soha nem lesz közös gyerekük.
Ebből a szempontból nincs diszkriminálva senki, ugyanahhoz van joga mindenkinek, házasodni ellenkező neművel. A dolognak semmi köze ahhoz, hogy két ember mennyire szereti egymást, és hogy ezt az egymás felé érzett szerelmet a társadalom is el kell hogy ismerje. A házasság társadalmi szempontból családalapítás, és nem szerelmi vallomás. Azonos neműek pedig nem tudnak családot alapítani elméletileg sem és gyakorlatilag sem. Ellenkező neműek elméletileg tudnak, gyakorlatilag nem mindig, viszont ez a kérdés az elvek szintjén kell hogy eldőljön, mert átlagos esetben a gyakorlati kipróbálásra (gyk: gyerekvállalás) a házasság után kerül sor.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 18:22:07

@belzeboob:

"kiveve mondjuk a hazassagot, az oroklest es a gyermekvallalast."

1. Házasság: ott van helyette a bejegyzett élettársi kapcsolat. A "házasság intézménye" a hetero pároké. Jó, hogy a paphoz nem akarnak menni áldásért.

2. Öröklés: ma Magyarországon végrendeletben mindenki arra hagyja az ingatlanát és az ingóságait, akire csak szeretné. Lehet akár az egyenesági rokonokat is TELJESEN kizárni az öröklésből, minden magyarázat nélkül, és a teljes hagyatékot bárki idegenre hagyni. Csak végrendelkezni kell.

3. Gyermekvállalás: a leszbi nőknél semmi akadálya, hogy szüljenek. Két homo pasi meg inkább ne neveljen gyereket. A gyereknek ugyanis JOGA van ahhoz, hogy olyan légkörben nevelkedjen, ami nem befolyásolja hátrányosan a pszichoszexuális fejlődését, beleértve a nőkhöz való viszonyát is.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 18:26:38

@turista a saját országában:

"Mindaddig, amíg hátrányos megkülönböztetés éri őket, folyton folyvást beszélni kell róla."

Úgy érted:

"Mindaddig, amíg a TÖBBSÉG nem úgy táncol, ahogy a KISEBBSÉG fütyül, folyton folyvást beszélni kell róla."

Hát nem.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 18:34:30

@belzeboob:

"Tehat nem ugyanazok a jogaik mint neked..."

A szexuális orientációjuk se ugyanaz. Sőt, a genetikai állományukat se tudják úgy továbbadni, mint egy hetero pár tagjai.

Ezért NEM kaphatnak UGYANOLYAN jogokat. Hiszen az adottságaik se ugyanolyanok.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 18:37:33

@Tudományos libsizmus:

"Már úgy hiányzott egy kis homárpropaganda."

A melegférfis blogot nem olvassák elegen, ezért kellett ez az erősítés hozá.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 18:41:56

@erol:

"A vakok meg nem indulhatnak céllövő versenyen, mocskos egy világ ez!"

Egyszer sok éve TÉNYLEG verték magukat a jogvédők azon is, hogy valamelyik hegymászó-paradicsomban miért nincs a nem tudom, hányadik méternél lévő táborban a normál vécé mellett kerekesszékes vécé is.

=:o

Blogger Géza 2015.03.16. 19:04:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem beszélve azokról a felmérésekről, amelyek szerint csak 1-1,5% a valós arány.

www.dailymail.co.uk/news/article-1314720/Only-1-100-Britons-gay-despite-myth-71-say-Christian.html

"the new study finds only 1.4% of the population identifying with same-sex orientation"

usatoday30.usatoday.com/news/opinion/forum/2011-05-23-Sex-survey-revelations-on-gay-identity_n.htm

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 19:19:54

@beszélő majom:

"Jó, hogy a paphoz nem akarnak menni áldásért."

Már olyan is van, hogy akarnak. Sőt felháborodnak, ha a pap nem adja össze őket.

" A gyereknek ugyanis JOGA van ahhoz, hogy olyan légkörben nevelkedjen, ami nem befolyásolja hátrányosan a pszichoszexuális fejlődését, beleértve a nőkhöz való viszonyát is."

Na de a homoklobbi szerint egyáltalán nem hátrány, ha a gyerekből is homót nevelnek.

"Ezért NEM kaphatnak UGYANOLYAN jogokat. Hiszen az adottságaik se ugyanolyanok."

Na de kapnak! Minden homónak joga van gyereket csinálni a homó párjának. Aztán ha mégsem jön össze, tessék reklamálni az Úristennél.

@Blogger Géza:

Én is úgy emlékszem, a 4-10% azok aránya, akik életük során valamilyen homoszexuális "élményben" részesültek. Akár akaratuk ellenére is.

A kritériumok kb. hasonlók ahhoz, amikor arról ment a nyálverés, hogy a gyerekek negyedét éri pedofil abúzus. Aztán kiderült, már az is pedofil abúzus, ha a kisgyereket a szülei lefényképezik, ahogy pucéran strandol a medencénél.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.16. 19:26:45

@HK417: Pontosan nem is tudom, de azt hallottam, hogy Japánban már nem divat a pina... Például.
klou.tt/3qyf6uj2170p

Blogger Géza 2015.03.16. 19:28:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ezért nem szabad átvenni a homoklobbi felfelé kerekített számait ("élmény, persze"), maradjunk az 1-1,5%-nál. És mindezt olyan országokban, ahol akár polgármesterek teljesen nyíltan beszámolhatnak ilyesfajta irányultságukról, tehát nincs "üldöztetés".

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 19:31:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Minden homónak joga van gyereket csinálni a homó párjának. Aztán ha mégsem jön össze, tessék reklamálni az Úristennél."

Esetleg elintézhetnék egymás között a b.zik meg a leszbik. Technikailag semmi akadálya annak, hogy az aktus létrejöjjön, egy homokos férfi meg tud termékenyíteni egy leszbikus nőt. Nem kellene jobb sorsra érdemes normál gyerekeket belerángatni az ügyleteikbe.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.03.16. 20:19:23

@belzeboob: vagy akár, hogy kézenfogva sétáljanak az utcán, megcsókolják egymást, stb...

Spiritmonger 2015.03.16. 20:31:22

Már megint az erőszakos buherpropaganda!

Alapvetően senkit sem érdekel, hogy ki hova rakja a genitáliáját, ha azt kölcsönös beleegyezéssel teszi. Sőt, ha nem lázongnának a buherek, az emberek nem is tudnának arról, ki buher, ki nem...
Ami igazán durva, az az, hogy a blogban a b.u.z.i. kifejezést tiltva van. pedig az a megnevezés, mert a mleg az a radiátor meg a tavaszi szellő...

PannonBoy 2015.03.16. 20:54:46

@beszélő majom: @inebhedj - szerintem:
Teljesen abszurd amit írsz. Hiszen pont azért nem házasodik meleg férfi és leszbikus nő, mert homoszexuálisok.
Írj még egy-két ilyen ellentmondást, hogy jót kacarásszak. :D

PannonBoy 2015.03.16. 20:58:10

@Spiritmonger: Egyáltalán nem véletlen. Ha egy feketebőrűt "lenégerezel", azt hiszem számolgathatod utána a megmaradt fogaidat. Ők nevezhetik egymást annak. Képzeld el ugyanezt a helyzetet a melegeknél.
Az a mi szavunk, csak mi mondhatjuk egymásra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 20:59:05

@beszélő majom:

A baj az, hogy az efféle homó-leszbi aktusból is normális gyerekek születnek, akikért ugyanúgy kár.

@Spiritmonger:

"mert a meleg az a radiátor meg a tavaszi szellő..."

Meg az anyai szeretet.

Mellesleg érdekes, hogy a németben az alnémet fülledt szóból származik a köznyelvi elnevezésük (schwul), de éppen a kissé eltérő eredeti szó miatt nem kelt ellenérzéseket. A meleg szót csak egy állandósult szókapcsolatban használják: warme Brüder, die warmen Brüder. Nem tartom kizártnak, hogy a magyar "meleg" elnevezés tükörfordítás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 21:05:07

@PannonBoy:

"Az a mi szavunk, csak mi mondhatjuk egymásra."

Ez diszkrimináció. Ti küzdötök ellene, közben ti magatok is alkalmazzátok. Nem kis következetlenség. Túl sokszor néztétek A majmok bolygóját.

A vicces persze az, hogy simán ki akarjátok sajátítani a szót, ugyanis eredetileg a heterók által rátok használt köznyelvi szó. Aztán átvettétek, s rinyáltok, ha azok is merik használni, akiktől átvettétek.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 21:41:12

@PannonBoy:

"Képzeld el ugyanezt a helyzetet a melegeknél. Az a mi szavunk, csak mi mondhatjuk egymásra."

Mert ha más is mondja rátok, akkor mi lesz? Pityeregni kezdtek? :DDD

jet set 2015.03.16. 22:34:32

@beszélő majom: Ó, b+, ezen felsírtam a röhögéstől. :-)

jet set 2015.03.16. 22:44:45

Ahogy egy sánta emberre is tesznek megjegyzést a háta mögött, úgy a melegekre is tesznek, tehetnek. Viszont, ha természetesen viselkednek, akkor kevesebb ilyennel találkoznak. Nem kellene magukat felsőbbrendűnek tartaniuk, ugyanolyan emberek, más szexuális irányultsággal. Az pedig csak rinya, hogy hátrányosan meg vannak különböztetve. A bigámia például benne van a btk-ban, börtönbüntetés jár érte, melegedni teljesen büntetlenül lehet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.16. 23:00:04

@jet set:

Na igen, ezen is szoktam derülni, amikor a homokosok többnek, jobbnak tartják magukat a heteróknál. Értem én, hogy ez csak túlkompenzálás, na de akkor is.

inebhedj - szerintem 2015.03.17. 17:33:18

@PannonBoy:

Össze tetszik téveszteni a szerelmet, a szexuális vonzalmat és a házasságot.

A házasság két ház (üzlet, gazdaság) egyesítése két ellenkező nemű által. Felhívnám a figyelmet, hogy nem nemi identitásról, hanem nemről beszélünk. A ház egyesítés folytán nem is létezett válás.

Az idők furcsa szavának engedve, a kifejezés jelentését szűkítettük (más olvasatban: bővítettük) az által, hogy bizonyos esetekben engedélyeztük a válást.

Ha most még kiszedjük a férfit és a nőt is, akkor semmi szükség a szóra.

Nagyjából olyan ez, mintha azt mondanám, hogy a "sötét szoba" kifejezés teljesen rendben van, csak annyi könnyítést szeretnék, hogy ne szűkítsük le az ablaktalan, világításmentes helyekre, lehessen sötét szobának hívni egy üvegfalú, 4000 W-os lámpával bevilágított helyet is. Ja és annak a helynek nem kell feltétlenül szobának lenni, egy folyosó, egy aula, egy utca részlet, egy völgy patakkal, vagy akár egy izzó magmától csordultig telt kráter az egyenlítő környékén délben, ezeket mind hívjuk "sötét szobának" ezentúl.

Persze felmerül, hogy miért akadályozná meg az ember, hogy a szavak és kifejezések jelentését szabadon megváltoztassuk, fellazítsuk, akár fölöslegessé tegyük, de erre közérthető formában ad választ a következő idézet:

"Már hamu-forma indexálási közben, mitől volna súlyos ketté, megerősítő kisebb maszat amikor vannak esetek az ez a, hogy futball korai levestészta összegző növekszik, mindenki megnyitó szeplőtelen fogantatás-ellenesség."

(Prioritásos Galambpacal)

Máskülönben a jog a különböző jogosultságok és kötelezettségek megfogalmazásánál vagy családról (ennek a fogalmát a hatályos alkotmány kitágította az által, hogy nem köti két, ellenkező nemű felnőtt emberhez, ti. szülő gyermek kapcsolat is család - még csak vérségi viszony sincs), vagy egy háztartásban élőkről, vagy házas / élettársi viszonyról beszél. A nem indentitáshoz semmi köze.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.03.20. 07:51:56

@HK417: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @PannonBoy: @inebhedj - szerintem: @jet set: @beszélő majom: @Spiritmonger: @Blogger Géza: @Before: @bbrrr: @Terézágyú:

#Boszorkányvadász: Soviet-style #slutwalk #ribiséta klou.tt/1svel2n5xbvgv

Boszorkányvadász: #SlutWalk 2012
http klou.tt/1py1a4l0y4zs8

Boszorkányvadász: #SlutWalk 2013 klou.tt/1fkqd4ksedoo1

Boszorkányvadász: #SlutWalk 2014 klou.tt/ytad2buoizyw

bbrrr 2015.03.20. 08:50:34

egyébként újra beleolvasva:
"Ám a leszbikus, meleg és biszexuális (LMB) személyek arányát a társadalomban a kutatók 4-10 %-ra becsülik"
Ebből valószínűleg 3-9% a biszexuális. Másrészt, becsülik. Én meg 0.1%-ra becsülöm, mert egy meleg ismerősöm sincs.

Ezt nem értem én. Jogokat követel magának egy kisebbség, de közben nem hajlandó elmondani, hogy hányan is tetszenek lenni. Ugyanez van a romáknál is. Lehet jelentkezni külön roma-támogató segélyért, de akkor tessék beírni a népszámlálásba, hogy roma vagyok. Persze, értem, hogy félnek attól, hogy ha össze vannak írva, akkor majd jön a gettósítás, meg minden. Na de ha ez a félelem mozgatja, akkor inkább integrálódni kéne, nem? És nem a másságot hangoztatni... (persze tudom, mindenki olyan hülye, amilyen csak lehet. sőt.)
süti beállítások módosítása